طراحی شابی شیک
اگر بخواهیم به معنای طراحی شابی شیک اشاره کنیم باید بگوییم که Shabby به معنای کهنه بودن و chic به معنای زیبا و برازنده است. پس طراحی شابی شیک یعنی اشیای کهنه ای که سالیان درازی را پشت سرگذاشته اند و نخ نما شده اند اما همچنان زیبا و چشم نواز هستند. رنگ های تند آن ها به ملایمت سوق پیدا کرده و لکه های که برروی هر کدام شکل گرفته نمادی از قدمت آن هاست. شابی شیک یکی از انواع سبک های طراحی داخلی می باشد که اغلب افراد آن را یک سبک فانتزی می دانند.
سبک دکوراسیون شابی شیک
طراحی شابی شیک بر این اساس خلق شد که اشیای قدیمی را نباید دور انداخت. زیرا مرور زمان، آن ها را زیباتر می کند. اگر نگاهی به لوازم موجود در دکوراسیون شابی شیک کنید به خوبی متوجه می شوید که تمام آن ها دارای رنگ های ملایم، لکه های قدیمی، پارچه های نخ نما و … می باشند و این المان ها نشان دهنده طراحی شابی شیک است. اجرای این سبک در محل زندگی، بر اساس سلیقه افراد انجام می شود و می توان آن را حرکتی در برابر سانتی مانتالیسم وسواسی دانست. این سبک شباهت زیادی با رومانتیک دارد و مشاهده آن شما را به سفری خیالی به قصرهای فرانسوی و انگلیسی می برد. طراحی منزل به سبک شابی شیک می تواند برای شما مقرون به صرفه تمام شود. زیرا نیازی نیست از لوازم نو، مدرن و گران قیمت استفاده کنید.
نوستالژی بودن و سادگی این سبک به عنوان مشخصه اصلی آن به شمار می رود. شاید این سوال برای شما به وجود آید که اگر لوازم کهنه و قدیمی در اختیار نداریم چگونه می توانیم این سبک را اجرا کنیم؟ در پاسخ باید اشاره ای به تکنیک هایی همچون رنگ آمیزی، پتینه کاری، ایجاد لکه های قهوه ای و … داشته باشیم. با این ترفندها، کهنه کاری وسایل به راحتی انجام می شود. بهتر است اجرای این سبک را به عهده متخصصین بسپارید. شرکت های معماری از جمله ” رستا شریعت ” با بهره گیری از تیم متخصص در زمینه بازسازی و دکوراسیون داخلی فعالیت می کند. همچنین شما می توانید بازسازی خانه های کوچک یا ویلایی خود را بدست آن ها بسپارید. این شرکت در حوزه طراحی باغ ویلا و مناظر شهری نیز فعالیت می کند. امکان استعلام قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل توسط شرکت وجود دارد.
تاریخچه شابی شیک
در حال حاضر سبک های متعددی برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل وجود دارند که هر کدام از آن ها دارای تاریخچه منحصر به فردی است. افرادی که در زمینه طراحی داخلی فعالیت می کنند، سبک های مورد نظر را بر اساس سلیقه و بودجه کارفرما انتخاب و اجرا می کنند. سبک شابی شیک یکی از سبک هایی است که در سال های اخیر مورد توجه افراد قرار گرفته است. البته توجه داشته باشید که اگر جزو طرفداران مینیمالیسم هستید این سبک نمی تواند برای شما جالب باشد. زیرا جزو سبک های شلوغ به حساب می آید.
طراحی شابی شیک در اواخر دهه 80 و ابتدای دهه 90 میلادی در سرزمین بریتانیا خلق شد. جالب است بدانید که در آن سال ها، سبک هایی همچون ویکتورین متداول بود و توسط افراد مرفه جامعه دنبال می شد. سبک شابی شیک در مقابل این سبک ابداع شد و بر پایه قدیمی بودن، نخ نما بودن، راحتی و سادگی بود. در این سبک هیچ وسیله کهنه ای دور ریخته نمی شد و افراد معتقد بودند که کهنگی، نوعی زیبایی است و گذر زمان باعث زیباتر شدن اشیا می شود.
ویژگی های طراحی شابی شیک
هر کدام از اشیایی که در سبک شابی شیک بکار می روند از شخصیت منحصر به فردی برخوردارند که خیلی زود، به یکی از اعضای خانواده شما تبدیل می شوند. هیچ نیازی نیست در اجرای این سبک، به دنبال لوازم کهنه و اکسسوری های نخ نما شده بگردید. زیرا می توانید اشیای در دسترس خود را کهنه کنید. ترفندهایی که برای کهنه کردن آن ها وجود دارد شامل پتینه کاری، سابیدن های چندباره، رنگ پریده کردن پارچه ها، کهنه کاری و … می باشد. روش هایی که بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرند بسیار متنوع هستند و کمک می کنند یک دکوراسیون زیبا، گرم و صمیمی داشته باشیم.
رنگ در سبک دکوراسیون شابیشیک
یکی از مشخصه های طراحی شابی شیک استفاده از رنگ های ملایم و پاستلی است. اگر مطالب قبلی وب سایت را مطالعه کرده اید حتما با رنگ های پاستلی آشنایی دارید. این رنگ ها شامل آبی آسمانی، سبز کم رنگ، رنگ خاکی و تمام رنگ های خنثی می باشد. به طور کلی تمام رنگ هایی که ابتدا تند بوده اند اما به مرور زمان از کنتراست آن ها کاسته شده در سبک شابی شیک جایگاه ویژه ای دارند.
سبک طراحی شابی شیک با پارچههای طبیعی
پارچه هایی که در سبک شابی شیک بکار برده می شوند ترجیحا منشاء طبیعی دارند یا به وسیله رنگ های طبیعی، رنگ آمیزی شده اند. پارچه هایی مانند کتان گلدار، مخمل و … جزو این دسته از رنگ ها محسوب می شوند. حتما تا کنون پارچه های گلدوزی شده قدیمی را دیده اید. این پارچه ها نیز قابل استفاده در دکوراسیون و طراحی شابی شیک هستند.
سبک مبلمان در طراحی شابی شیک
همان طور که می دانید تمام عناصر موجود در فضا باید از نوع قدیمی و آنتیک باشند. مبلمان نیز از همین قاعده پیروی می کند. مبلمان باید علاوه بر قدیمی بودن از ظاهری شیک برخوردار باشد. بدین منظور می توانید به سراغ مدل های دست دوم یا عتیقه بروید و یا مبل های نو را با سمباده زدن و رنگ های طبیعی، کهنه کاری کنید. سفید رنگ مناسبی برای این عنصر بزرگ محسوب می شود. زیرا می تواند با سایر المان ها هارمونی خوبی ایجاد کند.
نورپردازی در سبک شابی شیک
عبور نور طبیعی از پنجره ها و ورود آن به فضای داخلی منزل، در شبک شابی شیک اهمیت زیادی دارد. پس بهتر است پنجره های بزرگ و قدی در خانه داشته باشیم. اگر به هر دلیلی امکان بهره مندی از نور طبیعی برای ما وجود ندارد باید از لوسترهای بزرگ و آویزهای مختلف استفاده کنیم تا نور مورد نیاز تامین شود. چراغ ها و آویزها باید جنبه تزئینی نیز داشته باشند.
سبک شبی شیک در معماری داخلی | شباهت آن با سایر سبک ها !
معمولا سبک های داخلی از یکدیگر الهام می گیرند و می توان نقاط مشترک زیادی را بین آن ها مشاهده کرد. به طور مثال طراحی شابی شیک شباهت زیادی با سبک روستیک و سبک فرانسوی دارد. در مطالب قبل راجع به هردوی این سبک ها صحبت کردیم و ویژگی های آن را مورد بررسی قرار داریم. سبک شابی شیک نسبت به طرح های مذکور مقداری ملایم تر و رمانتیک تر است.