اطلاعات تماس

[ طراح و مجری پروژه‌ های معماری ]

نورپردازی داخلی چیست

نورپردازی از مهم ترین عناصر در طراحی داخلی و خارجی ساختمان به شمار می رود. امروزه جدای از نورپردازی بر روی نما در پروژه های طراحی باغ ویلا و طراحی نمای ساختمان ها، نورپردازی داخلی نیز مورد استقبال واقع شده است.  منظور از نورپردازی داخلی، ایجاد فضای جذاب و دکوراتیو است که با منابع نوری صحیح و چیدمان درست آنها، این امر ممکن می شود. با فراهم نمودن ایده های جذاب می توان محیط را با استفاده از منابع نوری زیباتر نمود و تاثیر شگفت انگیزی بر روحیه افراد گذاشت. امروزه تنوع بسیاری در زمینه طراحی و نورپردازی داخلی وجود دارد که هر فرد بسته به نیاز، بودجه و سلیقه خود می تواند از قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل مناسبی بهره مند شوند.

به طور کل منظور از نورپردازی داخلی که در لاتین با interior lighting شناخته می شوند، طراحی نورپردازی ساختمان اصولی و رعایت اصول نورپردازی داخلی ساختمان به منظور خلق فضای جدید است. با بهره گرفتن از نورپردازی داخلی و طراحی های جذاب می توان علاوه بر ایجاد روشنایی بیشتر، فضایی زیبا و چشم نواز و آرام را فراهم نمود.

دسته بندی نورپردازی ساختمان

عموماً نورپردازی ساختمان را به دو بخش اصلی و فرعی تقسیم بندی می کنند. منظور از نورپردازی اصلی، روشن نمودن فضا است که نور را به طور کافی در محیط ایجاد می نماید. در مقابل نورپردازی فرعی، روشن کردن بخش هایی خاصی از فضا و ایجاد فضایی دکوراتیو و لوکس است.  امروزه  نورپردازی داخلی بنا، از بخش های مهم معماری و دکوراسیون به شمار می روند که باید به صورت اصولی انجام شود زیرا نورپردازی غیراصولی زیبایی محیط را از بین می برد. به منظور شروع به انجام نورپردازی داخلی بهتر است براورد هزینه را در نظر داشته باشید تا بهترین و مناسب ترین خروجی را بدست آورید.

سه نوع نورپردازی داخلی

بهتر است با سه مدل از رایج ترین انواع نورپردازی داخلی به شرح ذیل آشنا شویم تا جذاب ترین و اثرگذارترین طراحی را برای محیط داشته باشیم. نورپردازی طبیعی، مصنوعی و هوشمند از انواع این نورپردازی ها به شمار می رود.

نورپردازی طبیعی

داشتن نور طبیعی در فضای داخلی ساختمان یکی از گزینه های مثبت و مزایا شناخته می شود که از بهترین ویژگی های یک خانه است. داشتن پنجره های نورگیر و بزرگ و استفاده حداکثری از نور خورشید اثر مطلوبی بر نور محیط خواهد داشت. استفاده از نور طبیعی در روحیه و درمان افسردگی بسیار اهمیت دارد.

نور پردازی مصنوعی

گاهی ممکن است استفاده از نور خورشید برای محیط امکان پذیر نباشد و در همه  فضا از نور طبیعی خبری نباشد. به همین دلیل بهتر است برای ایجاد تعادل در نور محیط از منابع نوری مصنوعی استفاده نمود که خود به بخش های مختلفی تقسیم شده که شامل موارد زیر است.

نورپردازی عمومی

با استفاده از روش نورپردازی عمومی می توان نور را در فضا به یک اندازه تقسیم و پراکنده نمود.

نورپردازی تاکیدی

در روشی از نورپردازی مصنوعی با نام نورپردازی تاکیدی، هدف هدایت نور به سمت خاصی از محیط است. از این نورپردازی داخلی می توان در روشن نمودن فضاهایی مانند اکسسوری های هنری، قفسه کتاب، تکه ای از مبلمان، کلکسیون ها و بخش هایی از معماری خانه تان استفاده کرد.

نورپردازی دکوراتیو یا تزیینی

یکی از پرطرفدارترین و رایج ترین انواع نورپردازی داخلی، نورپردازی دکوراتیو است که کاملاً جنبه هنری دارد. با نور می توان یک اثر هنری جذاب را خلق و ایجاد کرد. این نحوه نورپردازی می تواند فضا را جذاب تر کرده و توجه مخاطب را به هدف جلب نماید.

نورپردازی وظیفه ای

در برخی از نقاط منزل که از اهمیت بالایی برخوردار است می توان از این سبک نورپردازی داخلی بهره مند شد. این نور مناسب برای زمان هایی مانند مطالعه کردن، آشپزی کردن، نوشتن، دوختن و مانند اینهاست که به دید شما نیز کمک می نماید.

نورپردازی هوشمند

سومین نوع از نورپردازی داخلی، نوع هوشمند است که به منظور کنترل مصرف برق و صرفه جویی در انرژی استفاده می شود و کاربرد دارد. از روش های ایجاد نورپردازی هوشمند استفاده از سیستم های نوری هوشمند است.

در پایان

به منظور ایجاد نورپردازی در دکوراسیون داخلی نورپردازی داخلی باید در ابتدا باید به توازن میان سایز لامپ ها و محیط و رنگ توجه نمود. جالب است که بدانید رنگ لامپ ها اثر بسیار مهمی بر فضا و افراد حاضر در محیط دارند. توجه به نوع فعالیتی که در محیط انجام می شود، متریال به کار رفته در محیط، چیدمان و رنگ لوازم و اکسسوری ها از مهم ترین نکات در زمان نورپردازی داخلی به شمار می رود.

به مشاوره تخصصی نیاز دارید؟

Rate this page