بسیاری از مردم هنگام بازسازی و تغییر چیدمان منزل خود، از این که باید چه نوعی از سبک های دکوراسیون را انتخاب کنند یا چه طراحی و دکوراسیونی مناسب سلیقه و نیازشان است، اطلاعات کافی ندارند. لذا شناخت درست از سبک ها و مدل های متنوع دکوراسیون و معماری در جهان از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد. در مقاله انواع سبک های دکوراسیون داخلی به تعدادی از سبک های معماری و دکوراسیون اشاره کردیم، در ادامه قصد داریم سایر سبک ها را برای آشنایی بیشتر با آنها به شما معرفی کنیم.
رنگهای گرم و ملایم در دکوراسیو داخلی
رنگهای گرم و ملایم مانند طیفهایی از قرمز، زرد، طلایی و استفاده از مصالحی مانند سنگ و آجر از ویژگیهای برجسته سبک فرانسوی هستند. در میان انواع سبک های دکوراسیون داخلی این سبک معمولا از ظروف تزئینی چینی و روتختیهای نسبتا سنگین و ضخیم استفاده میکند. روکش مبل دامندار و پردههای بلند نیز از دیگر ویژگیهای سبک معماری داخلی فرانسوی است. استفاده از فرش در این سبک اهمیت زیادی دارد. گچبریهای مجلل بر روی دیوار و سقف نیز از دیگر عناصری هستند که در سبک فرانسوی استفاده میشود.
در این سبک از مبلمان تا کوچکترین عنصرهای دکوری همگی لوکس و گران قیمت هستند. همچنین پردههای ابریشمی، دیوارهای حکاکی شده و آینههای قدی از ویژگیهای بارز سبک معماری فرانسوی میباشند. به کارگیری گرانیت سرامیکی براق و یا سنگ طبیعی در معماری داخلی و رنگهای بژ، سفید، نباتی، خاکستری و رنگهای مکمل یاسی از ویژگیهای این سبک میباشد. سبک فرانسوی در قرن 18 میلادی پدیدار شد و علاوه بر فرانسه در کشورهای دیگری نیز محبوب گردید.
رستادیزاین در بازسازی خانه های کوچک ، به ارائه ، قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل ، بازسازی و دکوراسیون داخلی و طراحی باغ ویلا بسیار به صرفه اقدام کرده و با مهندسین متخصص می توانند به شما در ارائه انواع طراحی ساختمان کمک نمایند.
سبک بوهمین
بوهمین واژهای فرانسوی به معنی “کولی” است. این سبک فاقد نظم و ترتیب بوده و مناسب برای منازل خاص میباشد. سبک بوهمیان برای افرادی که دارای ذهن آزادتری هستند و اجازه نمیدهند که قواعد و هنجارهای جامعه امروزی آنها را محدود کند، بسیار مناسب میباشد. این سبک اجازه میدهد که افراد آزادانه و بدون هیچ قیدی، سلیقه شخصی خود را در طراحی و دکوراسیون خانه پیاده کنند بهطوری که در نگاه اول هیچگونه هماهنگی و هارمونی در چیدمان و یا پالت رنگی خانه دیده نخواهد شد.
فضای داخلی خانههایی به سبک بوهمیان با تعداد زیادی وسایل و دکوریجات در شکل و فرمهای مختلف و متنوع دیزاین میشوند. این سبک گلچین شده میتواند یک لوستر خیلی بزرگ با یک قالیچه کهنه و یک صندلی در اواسط قرن را با هم ترکیب کند. در سبک بوهمین، دیدگاه آزادی عمل تا زمانی که شما هر چیزی را دوست دارید، وجود دارد. رنگهای اصلی سبک بوهمیان قرمز مایل به قهوهای، قهوهای و طلایی است. در این سبک از طراحی داخلی کمتر شاهد رنگهای سرد هستیم همچنین به کارگیری وسایل و تجهیزات قدیمی، تزئینات محلی و پرزرق و برق نیز رایج است.
سبک روستایی (روستیک)
طراحی داخلی خانه به روش روستیک الهام گرفته از طبیعت میباشد و با استفاده از متریال طبیعی مانند چوب، الوار، کنف و کاهگل طراحی خانه را از سبکهای صنعتی دور میکند. روستیک بیشتر در مناطق ویلایی، کوهستانی و روستایی رایج است و استفاده از آن در زندگی شهری به منظور برانگیختن حس آرامش از طبیعت است. طراحی داخلی با سبک روستیک، فضایی صادقانه و بیتکلف را بوجود آورده و پلی به گذشته ساده و بیآلایش به حساب میآید. واژه روستیک به معنای “رنگ و رو رفته” است، به همین دلیل لوازمی که در این سبک استفاده میشوند شبیه فلزهای زنگ زده و چوبهای پوسیده هستند. البته این لوازم بلااستفاده نیستند و تنها ظاهر آنها این گونه طراحی شده است تا بیننده تصور کند که با لوازمی قدمتدار و قدیمی سروکار دارد.
درباره پالت رنگ این نوع از سبک معماری میتوان گفت که رنگهای گرمِ مات از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. درواقع رنگهای اصلی مورد استفاده در سبک روستیک سبز، قرمز و قهوهای هستند. همچنین پارچههای دارای طرح و نقش در این سبک بسیار پرطرفدار میباشند. این سبک معماری داخلی برای آنهایی مناسب است که با نوستالژیها خوش هستند. سبک روستایی با یک حس واقعا ارگانیک تعریف میشود پس شما باید کاری کنید که وقتی افراد وارد همچین فضایی میشوند گرما را از بیرون به درون حس کنند.
سبک شبی شیک
مبلمان روستایی، پارچههای گلدار ظریف، لوسترهای درخشان و … از ویژگیهای برجسته سبک شبی شیک هستند. این سبک تقریبا شبیه به سبک بوهمیان است با این تفاوت که شبی شیک بیشتر سبکی زنانه به حساب میآید. در سبک شبی شیک شاهد مبلمانی با سبک قدیمی، رنگهایی با طیف سفید، وسایل تزئیینی عتیقه و … هستیم که ما را به یاد کاخهای فرانسوی و انگلیسی میاندازند. استفاده از هنر قلاب بافی، کنار هم آوردن رنگهای صورتی و سفید، چیدن گلهای صورتی در دکوراسیون و ایجاد فضایی با احساس ملایمت و ظرافت از ویژگیهای این سبک از طراحی داخلی است.
سبک هالیوودی
سبک هالیوودی یکی از انواع سبک های دکوراسیون و معماری داخلی است که در طراحی آن تمایل بسیاری به لوکس و باشکوه بودن وجود دارد. این سبک از دههی ۴۰ و ۶۰ و تا اواسط دههی ۹۰ از محبوبیت بالایی برخوردار بود. از ویژگیهای بارز این سبک میتوان به استفاده از مبلمان با شکوه مخملی و عتیقهجات گرانبها اشاره کرد. پالتهای رنگی استفاده شده در سبک هالیوودی نیز معمولا رنگهای خیره کنندهای مانند بنفش، قرمز و فیروزهای هستند. استفاده از عکس بازیگران هالیوود برای تزیین دیوارها، مبلمان مجلل، دیوارهای تیره، نورپردازی زیاد و بوجود آوردن فضایی که شما را یاد سینمای هالیوود بیاندازد از ویژگیهای سبک هالیوودی هستند.
سبک ساحلی (همپتون)
این سبک که با نام سبک همپتون (Hamptons) نیز شناخته میشود، از مناطق ساحلی آمریکا برگرفته شده است. از ویژگیهایی که در سبک ساحلی دیده میشود، میتوان به استفاده از پالتهای رنگی خنثی ترکیب شده با آبی و سبز، مبلمان بژ و یا سفید، اتاقهایی پر از وسایل چوبی و یا الهام گرفته از دریا، الگوهای آبی و سفید برای بالشها و پنجرههای بزرگ اشاره کرد. مقصود اصلی این نوع طراحی ایجاد حس آرامش برای افراد بوده و معمولا نیز در طراحی خانههای ساحلی استفاده میشود.
سبک مونوکروم
در دکوراسیون به سبک مونوکروم فقط داشتن یک رنگ کافی است. رنگ سبک مونوکروم یکی از سادهترین پالتهای رنگی دکوراسیون برای اجرا است. با این وجود میتواند یکی از سختترینها برای چیدمان دکوراسیون نیز باشد پس هنگام چیدن باید نکتههای ریز مربوط به هر رنگ را خوب رعایت کنیم. اگر اشتباه انجام شود، سبک مونوکروم ممکن است بسیار یکنواخت و تبدیل به یک اتاق خسته کننده، بدون تنوع و بدون علاقه شود. دو تصور غلط رایج درمورد دکوراسیون به سبک مونوکروم این است که به اشتباه فکر میکنند فقط میتوان از رنگ بژ استفاده کرد یا اینکه فکر میکنند این سبک به این معنی است که فقط در یک اتاق بدون هیچ گونه تغییر دیگری باید تنها از یک رنگ استفاده شود. درواقع از هر رنگی مثل صورتی، نارنجی، آبی و … میتوان استفاده کرد.
گرچه مونوکروم به معنای تک رنگی است اما به این معنا نیست که هیچ گونه تناژ دیگری از آن رنگ را نمیتوان استفاده کرد. به عنوان مثال ممکن است اتاقی با رنگهای سرمهای، آبی کاربنی، آبی آسمانی کمرنگ و آبی تجارتی تزئین شده باشد اما هنوز هم مونوکروم است زیرا همه تغییرات آبی است. همچنین مونوکروم به این معنا نیست که هر سطح از اتاق باید یک رنگ باشد؛ شما میتوانید از رنگ سفید یا سایر رنگهای خنثی در خانه خود برای پشتیبانی رنگ اصلی خود نیز استفاده کنید.
سبک نئوکلاسیک
این سبک تمام ویژگیهای اساسی سبک دکوراسیون کلاسیک را دارد و ترکیبی از آن است ولی خیلی بهتر از سبک معماری کلاسیک با واقعیت خانهها و آپارتمانهای مدرن سازگار است. سبک نئوکلاسیک تعبیری مدرن از سبک دکوراسیون کلاسیک است؛ بنابراین ویژگیهای مشخص کلاسیک تقریبا بدون تغییر حفظ شدهاند. اگرچه از لحاظ بصری سادهتر است اما هنوز هم یک سبک غنی، لوکس و قابل احترام با مواد و دکوراسیون گران قیمت است. سبک دکوراسیون نئوکلاسیک به فضای زیادی نیاز دارد زیرا کل ترکیب دکوراسیون به آن بستگی دارد. اساس طراحی نئوکلاسیک نسبتهای خالص، خطوط روشن و هندسه ساده است.
طرحهای رنگی سبک نئوکلاسیک شبیه به پالت رنگ کلاسیک است؛ گسترده و متنوع اما روند کلی به وضوح معلوم است. رنگ پس زمینه میتواند هم تاریک و هم روشن باشد مثل سفید، بژ، خاکستری، سایههای قهوهای، ماسهای و ترکیبی از همه اینها. اگر طرفداران سبک کلاسیک به ترکیبات گرم گرایش دارند ضرورتی ندارد که در فضای داخلی نئوکلاسیک هم از این ترکیبات استفاده شود بلکه در این سبک استفاده از پالت سرد و تیره و حتی دو رنگ متضاد نیز رایج است. سبک نئوکلاسیک در طراحی فضای داخلی در مقایسه با خواستارهای کلاسیک هنگام استفاده از مواد، نرمتر و قابل انعطاف پذیرتر است. در این سبک میتوانید از انواع ساده چوب، سنگ تزئینی و حتی ترکیب مواد طبیعی با مصنوعات نیز استفاده کنید.
سبک ویکتوریایی
در سبک ویکتوریایی، دیوار به دو قسمت بالا و پایین تقسیم میشود و هر قسمت با کاغد دیواری و یا رنگ متفاوتی پوشانده میشود. اغلب رنگهای دو قسمت بالا و پایین در اندکی تضاد با یکدیگر انتخاب میشوند. یکی از اصول اولیه در این سبک، چیدن اشیا و لوازم بصورت متعادل و متوازن است. همچنین شمعدانها و چلچراغهای بزرگ شیشهای در سبک ویکتوریایی زیاد استفاده میشود که به ابهت و جبروت این نوع طراحی دکوراسیون میافزاید. سبک ویکتوریایی یک سبک اشرافی و لوکس و بسیار گران محسوب می شود. زیرا اساس آن بر تهیه وسایل و مبلمان کلاسیک گرانبها و باکیفیت است. در این سبک هم برای پوشش دیوراها از کاغذ دیواریهای خاص و شکیل استفاده میشود. پالت رنگی این سبک بیشتر تناژ قرمز و قهوهای است و کفپوشها معمولا پارکت و یا سرامیکهایی با کیفیت عالی هستند.
سبک آرت دکو
سبک آرت دکو به سبک قرن بیستم نیز معروف است و خلاصهای از زیبایی دههی ۱۹۲۰ است. سبکی پر زرق و برق و شیک محسوب میشود. فرم این سبک از مایههای هنر نوین از طبیعت، آفتاب، گل و گیاه الهام میگیرد. این فرمهای طبیعی اغلب در سبک آرت دکو با گوشههایی شکسته یا هندسی طراحی و ساخته میشوند. از فرم منحنی نیز در این سبک استفاده میشود. کاربرد وسایل تزئینی براق و اشکال هندسی و رنگهای خنثی از شاخصههای آن محسوب میشوند و کفپوش خانه معمولا سنگ مرمر و سرامیک است. انتخاب رنگ نقش مهمی بازی میکند و شما قطعا باید از رنگ طلایی در تمام نقاط برجسته خانه استفاده کنید. سبز زمردی تیره و رنگ دیگر جواهرات خیلی رایج هستند به خصوص وقتی با مواد طبیعی دیگر مثل یشم و ابسدین ترکیب میشوند.
سبک باروک
سبک باروک از ایتالیا شروع شد و در زمان کوتاهی، بیش از نیمی از اروپا را نیز به زیر پوشش خود درآورد. این سبک عبارت است از معماری کلاسیک بی ساختار و دارای تزئینات زیاد و عجیب و غریب. در حقیقت این سبک در تقابل با سکون سبک کلاسیک دارای روحی سیال و پر از حرکت و جنبش است. مشخصه اصلی سبک باروک چوب و رنگ طلا است همچنین از آینههای بزرگ و لوسترهای چلچراغ کریستالی بسیار استفاده می شود. کفپوش به کار رفته معمولا سرامیک با کیفیت و درخشندگی بالا است.