اطلاعات تماس

طراحی داخلی سنتی چیست
فهرست مطالب

ارائه خدمات طراحی باغ ویلا ، بازسازی و دکوراسیون داخلی

مفهوم طراحی داخلی سنتی چیست و چرا از انواع سبک های طراحی داخلی پرطرفدار به شمار می رود؟ در طراحی داخلی سنتی از المان ها و عناصری استفاده می شود که ارتباط مستقیم با فرهنگ و تاریخ دارند. معمولا این شیوه برای فضاهای کلاسیک کاربرد دارد و منعکس کننده هویت آن منطقه می باشد. در این مطلب قصد داریم به پاسخی جامع و کامل نسبت به سوال ” طراحی داخلی سنتی چیست ؟ ” برسیم و جوانب گوناگون آن را مورد بررسی قرار دهیم.

طراحی داخلی سنتی چیست

طراحی سنتی چیست ؟

مهم ترین عناصر در اجرای طراحی داخلی سنتی چیست ؟ قطعا در طراحی سنتی از عناصر دست ساز و المان های محلی استفاده می کنیم تا فرهنگ و سنت را بازتاب دهند. علاوه بر آن انتخاب بافت های طبیعی همچون سنگ، چوب، چرم، پارچه و … می تواند به اجرای صحیح تر این سبک کمک کند. فضاهایی که در آن طراحی سنتی اجرا شده حس آرامش و صمیمیت به بیننده منتقل می کند و می تواند پلی برای ایجاد ارتباط با گذشته محسوب شود.

اگر تمایل به اجرای این سبک در محل زندگی خود دارید اما نمی دانید از کجا شروع کنید توصیه ما مراجعه به شرکت های معماری مانند شرکت رستا شریعت است. این شرکت در زمینه بازسازی و دکوراسیون داخلی، طراحی باغ ویلا و … فعالیت می کند. اگر در خانه ای کوچک ساکن هستید و تصور می کنید که بازسازی خانه های کوچک امری دشوار است پیشنهاد می کنیم با کارشناسان این شرکت صحبت کنید و قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل را جویا شوید.

تاریخچه طراحی سنتی

برخی از افراد تصور می کنند که طراحی داخلی سنتی صرفا مختص به کشور ایران است. در حالی که هر کشوری می تواند از این سبک بر اساس فرهنگ و هویت خود استفاده کند. بر همین مبنا می توان گفت که طراحی سنتی، تاریخچه ای طولانی دارد و مختص به یک بازه زمانی خاص نیست. به طور مثال در دوران باستان از مصالح طبیعی مانند سنگ، خاک، چوب و .. استفاده های فراوانی می شد و نحوه ساخت و چیدمان منازل به نحوی بود که حداکثر بهره برداری از نور خورشید، گرما و … فراهم می شود.

در طول زمان که تکنولوژی و فناوری پیشرفته کرد طراحی داخلی سنتی نیز تحت تاثیر قرار گرفت و در بسیاری از مواقع، با سایر سبک ها ادغام شد. در ابتدای قرن بیستم میلادی، حرکت های هنری زیبا و شناخته شده به نام آرت نوو شکل گرفت. آرت نوو یک جنبش بود که بر اساس اندیشه های پیشروانه تشکیل شده بود و سبب طراحی های جدید در معماری و دکوراسیون داخلی شد. بعد از قرن بیستم و جنبش آرت نوو، با رشد شهرنشینی مواجه بودیم و استفاده از عناصر سنتی در بسیاری از مناطق، نمادی برای نشان دادن قدرت و ثروت محسوب می شد.

دلیل رونق طراحی داخلی سنتی چیست و چرا هنوز طرفدار دارد؟ در حال حاضر تنوع فرهنگی در جهان بسیار زیاد است و بسیاری از جوامع تلاش می کنند هویت محلی خود را حفظ کنند. به همین دلیل طراحی داخلی سنتی هنوز رواج دارد و می توان آن را یک میراث فرهنگی و هنری دانست.

 

طراحی داخلی سنتی چیست

 

ویژگی های سبک سنتی در طراحی داخلی

حفظ اصالت و هویت : همان طور که متوجه شدید هدف اصلی از طراحی داخلی سنتی، نمایش قدمت و تاریخچه فرهنگی هر جامعه است. در برخی از مواقع، این نمایش مربوط به یک بازه زمانی خاص نیز می باشد و به مردم اجازه می دهد تا هویت فرهنگی خود را به رخ بکشند.

بهره مندی از متریال طبیعی : استفاده از متریال طبیعی باعث ایجاد حس گرما و صمیمیت در فضا می شود. به همین دلیل جزو مهم ترین ویژگی های سبک سنتی به شمار می رود و انسان ارتباط بهتری با آن برقرار خواهد کرد.

عناصر دست ساز : منظور از عناصر دست ساز در طراحی داخلی سنتی چیست ؟ منظور هر آن چیزی است که در ساخت آن از نیروی دست استفاده می شود. خواه مبلمان باشد یا سنگ نبشته های دیواری ! معمولا عناصر دست ساز جزئیات بیشتری دارند و می توانند هنر صاحب خانه را به رخ بکشند. استفاده از این عناصر باعث ایجاد فضای شخصی و یکتا خواهد شد. در ادامه شما را با سایر ویژگی های سبک سنتی آشنا خواهیم کرد.

رنگ در دکوراسیون داخلی سنتی

بهترین رنگ هایی که باید در طراحی داخلی سنتی بکار روند شامل قهوه ای، طوسی، آبی، سفید و … هستند. هر کدام از این رنگ ها می توانند جذابیت و زیبایی خاصی به فضا بدهند و تداعی گر سبک سنتی باشند.

طوسی و قهوه‌ ای : معمولا این دو رنگ به عنوان رنگ های اصلی در نظر گرفته می شوند و می توان آن ها را برای پوشش های چوبی، دیوارها و مبلمان بکار برد. این رنگ ها ماهیت گرم دارند و به ایجاد حس آرامش در فضا کمک زیادی می کنند.

سفید و آبی : معمولا این دو رنگ برای جزئیاتی مانند پنجره ها و درب ها کاربرد دارند. اما اگر تمایل دارید فضا از رنگ روشنی برخوردار باشد می توانید آن ها را به عنوان رنگ های اصلی نیز در نظر بگیرید.

زرشکی و بنفش : رنگ هایی از جمله زرشکی و بنفش جزو رنگ های الهام بخش و اشرافی به شمار می روند و برای طراحی سنتی و کلاسیک مناسب اند. بهترین عناصر برای رنگ زرشکی و بنفش در طراحی داخلی سنتی چیست ؟ توصیه ما مبلمان، پرده و فرش است.

سبز و طلایی : اگر تمایل دارید از المان هایی مانند چراغ دیواری، آینه و تزئینات استفاده کنید پیشنهاد ما استفاده از رنگ های سبز و طلایی است. این رنگ ها گرم هستند و به اجرای صحیح سبک سنتی کمک می کنند. لازم به ذکر است که انتخاب هر کدام از رنگ ها بر اساس نظر و سلیقه افراد انجام می شود و از یک فرهنگ تا فرهنگ دیگر متفاوت خواهد بود.

پارچه در دکوراسیون داخلی سنتی

اگر نگاهی به دکوراسیون سنتی ایران کنید به خوبی شاهد وجود پرده ها، رومیزی، کوسن ها و … خواهید بود. به جرات می توان گفت که در خانه تمام ایرانی ها، پرده جزو عناصر اصلی به شمار می رود که کمک زیادی به زیبایی خانه می کند. شما باید در انتخاب پارچه وسواس زیادی به خرج دهید و فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید.

الگو و طرح : معمولا پارچه ها از طرح ها و الگوهایی پیروی می کنند که مطابق با سنت و فرهنگ محلی است. طرح هایی از جمله بندرعباسی، قشمی، چهارخانه و … جذابیت زیادی در محیط ایجاد می کنند. در واقع پارچه هایی که جزئیات ریز دارند بیشتر از پارچه های ساده جلب توجه می کنند.

رنگ : بهتر است رنگ پارچه هایی که انتخاب می کنید با رنگ های سنتی مطابقت داشته باشد. در بخش قبل اشاره کردیم که رنگ های محبوب در طراحی داخلی سنتی چیست ؟ اگر رنگ هایی مانند بنفش، قهوه ای، طوسی، سبز و … به درستی انتخاب و اجرا شوند موفقیت زیادی در طراحی صحیح خواهید داشت.

جنس پارچه : در طراحی داخلی سنتی به پارچه هایی از جنس پنبه، کتان و پشم توجه ویژه ای می شود. زیرا جلوه آن ها گرم و سنتی است و با اغلب فرهنگ ها سازگاری دارند. این پارچه ها می توانند به عنوان پوشش مبلمان، پرده و .. انتخاب شوند. همچنین امکان ترکیب چند پارچه با یکدیگر نیز وجود دارد.

جزئیات در دوخت پارچه : افرادی که تمایل دارند علاوه بر اجرای سبک سنتی، چشم ها را به خود خیره کنند می توانند از جزئیاتی مانند مهره کاری، ترمه کاری، مروارید دوزی و … بر روی پارچه ها استفاده کنند. قطعا این کار نیاز به ذوق و مهارت زیادی دارد. اما اگر فاقد مهارت هستید می توانید پارچه ها را آماده خریداری کنید.

چوب در دکوراسیون داخلی سنتی

از نظر شما مهم ترین المان در طراحی داخلی سنتی چیست ؟ هنگامی که از طراحی سنتی صحبت می کنیم تصاویر زیادی در ذهن مان تداعی می شود که می توان به چوب، آجر و … اشاره کرد. در واقع نمی توان طراحی سنتی را اجرا کرد اما هیچ جایگاه برای چوب و زیبایی های آن در نظر نگرفت. چوب جزو متریال طبیعی به شمار می رود که گرم است و احساس دلپذیری در افراد ایجاد می کند. چوب قابلیت ادغام و ترکیب با سایر متریال از جمله شیشه، فولاد و بتن را دارد و بدین وسیله می توانید طرح های مختلفی ایجاد کنید. در حال حاضر از چوب برای ساخت درب و پنجره، سقف، پارکت، مبلمان، دیوارپوش و جزئیات دکوراتیو استفاده می شود. جزئیات دکوراتیو شامل صندلی ها، قاب عکس ها، پنل های دیواری و … می باشد.

آجر در دکوراسیون سنتی

همان قدر که استفاده از چوب می تواند محیط را دلپذیر و آرامش بخش کند، آجر نیز همین نقش را بر عهده دارد. آجر همان خاک پخته شده است که جزو قدیمی ترین مصالح ساختمانی نیز به شمار می رود. این متریال علاوه بر دکوراسیون داخلی، در نمای خارجی ساختمان ها نیز بکار می رود. در حال حاضر برای ساخت پله ها، آویزهای آجری، قوس ها، کف و … می توان از آجر استفاده کرد. قطعا اجرای آن در بخش های مختلف فضا، بر اساس سلیقه افراد خواهد بود.

Rate this post

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *