رعایت اصول طراحی نمای مدرن علاوه بر زیباسازی ساختمان، باعث افزایش طول عمر آن می شود. در حال حاضر این سبک جایگاه ویژه ای نزد معماران دارد و آن ها با استفاده از زوایا، خطوط عمودی و افقی ، متریال جدید و … تلاش می کنند تا این سبک را به زیباترین شکل اجرا کنند. با ما همراه باشید تا اصول طراحی نمای مدرن را مورد ارزیابی قرار دهیم.
سبک مدرن چیست ؟
مهم ترین اصول طراحی نمای مدرن چیست ؟ نمای خارجی ساختمان یکی از مهم ترین بخش ها محسوب می شود و طراحی آن اهمیت ویژه ای دارد. سبک های مختلفی در این بخش قابل اجراست که می توان به کلاسیک، نئوکلاسیک، رومی، مدرن، مینیمال و … اشاره کرد. سبک مدرن از محبوبیت و جایگاه ویژه ای نزد معماران و کارفرمایان برخوردار است. اگر اصول طراحی نمای مدرن رعایت نشود یک ساختمان بی هویت خواهیم داشت که قطعا تاثیر منفی بر چهره شهر می گذارد. طراحی نما به عنوان یک پروژه منحصر به فرد محسوب می شود که مستقل از بازسازی و دکوراسیون داخلی می باشد اما ارتباط میان آن ها همواره برقرار است. به این معنا که اگر قصد دارید بازسازی خانه های کوچک و ویلایی را به سبک کلاسیک انجام دهید نمی توانید نمای ساختمان را به سبک مدرن اجرا کنید.
عدم همخوانی این دو بخش، عملکرد ساختمان را زیر سوال می برد. در ادامه مطلب به اصول مهم در طراحی نمای خارجی ساختمان و سبک مدرن می پردازیم و به شما کمک می کنیم تا آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید. توصیه می کنیم اگر تمایل دارید نمای خارجی به شیوه ای حرفه ای انجام شود آن را به شرکت های متخصص در این زمینه بسپارید. شرکت های معماری علاوه بر طراحی نمای خارجی ساختمان، در زمینه طراحی باغ ویلا ، اجرای سبک های مختلف در آن و … نیز تبحر دارند. استعلام قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل از شرکت ” رستا شریعت ” امکان پذیر است.
بهره مندی از متریال مناسب
رسیدن به یک نمای خوب و زیبا، نیازمند استفاده از متریال مناسب است. اگر طراحی نما توسط بهترین معماران انجام شود اما در اجرای آن به سراغ متریال ارزان و بی کیفیت برویم قطعا نتیجه مطلوبی کسب نخواهیم کرد و در نهایت دچار شکست در پروژه خواهیم شد. در حال حاضر از متریالی مانند کامپوزیت، چوب ترموود، سنگ و … در اجرای سبک مدرن استفاده می شود.
توجه به همخوانی رنگ ها
بدون شک یکی از اصول طراحی نمای مدرن توجه به همخوانی و سازگاری میان رنگ ها می باشد. معمارهای حرفه ای در حین طراحی، رنگ های مناسب را نیز در نظر می گیرند و به هیچ عنوان انتخاب رنگ ها را به بعد از اتمام طراحی موکول نمی کنند. رنگ ها از بارزترین ویژگی های بصری نمای ساختمان به شمار می رود که اگر به درستی انتخاب و اجرا نشود کیفیت بصری را کاهش می دهد. در سال های گذشته تنها ابزاری که یک معمار برای طراحی نمای خارجی یا داخلی ساختمان در اختیار داشت قلم و کاغذ بود. اما امروزه تعداد نرم افزارهایی که در این زمینه تولید شده اند بسیار زیاد است. نرم افزارها امکان طراحی سه بعدی را فراهم می کنند و به معماران کمک می کنند تا تناسب رنگی را در کنار سایر پارامترها در نظر بگیرند و آن را در نمای واقعی ببینند.
پیوستگی میان عناصر
منظور از پیوستگی این نیست که تمام اجرا به یک شکل طراحی شوند. بلکه مراد این است که باید یک فرم کلی در تمام قسمت ها در نظر گرفته شود و یک همخوانی در نمای کلی را شاهد باشیم. در واقع نما باید به صورت یک کل دیده شود نه مجموعه ای از فرم های پراکنده و ناسازگار ! هنگامی که هر کدام از فرم ها ساز خودشان را بزنند کیفیت بصری از بین می رود.
بهره مندی از یک ریتم مشخص
قطعا از رعایت ریتم از مهم ترین اصول طراحی نمای مدرن به شمار می رود. منظور از ریتم این است که شکل کلی نما باید دارای نظم و ترتیب خاصی باشد. این نظم باید تمام حجم ها، صفحات و خطوط رعایت شود. این موضوع در خصوص فضاهای خالی نیز صدق می کند. ریتم به ساماندهی بصری کمک می کند و از پراکندگی و ناسازگاری فرم ها جلوگیری خواهد کرد.
استفاده از عنصر شاخص
عنصر شاخص بخشی از ساختمان است که در مقایسه با سایر فرم ها برجستگی بیشتری دارد. در این بخش توازن و تعادل را کم رنگ می کنیم تا به خوبی دیده شود و در مرکز توجه قرار بگیرد. فراموش نکنید که کم رنگ کرد توازن و تعادل به این معنا نیست که همخوانی و تناسب آن با سایر المان ها از بین برود بلکه این بخش باید جذابیت بصری را افزایش دهد.
شفافیت بصری
تنها عاملی که سبب افزایش شفافیت نما می شود پنجره است. قطعا مجموعه از حجم های خشک و خشن نمی تواند یک نمای زیبا ایجاد کند. در نظر گرفتن پنجره های متعدد علاوه بر اجرای بهتر سبک مدرن، باعث ورود نور طبیعی به منزل می شود. نورپردازی صرفا شامل نور طبیعی نیست بلکه نورپردازی مصنوعی نیز جایگاه ویژه ای در طراحی دکوراسیون داخلی منزل دارد.
کلام آخر !
اصول طراحی نمای مدرن بسیار متعدد هستند که در این مطلب تلاش کردیم مهم ترین آن ها را بازگو کنیم. توجه داشته باشید که در نمای مدرن نباید از عناصر متعدد و پراکنده استفاده کرد. زیرا بکارگیری از عناصر متعدد باعث می شود که نمای ساختمان ناخوانا و شلوغ به نظر برسد. عناصر تشکیل دهنده باید متعادل، زیبا و ساده باشند تا بیانگر هویت اصلی سبک مدرن باشند.