قطعا هدف از نورپردازی نمای ساختمان های رومی بالا بردن ارزش بنا، تغییر شکل ظاهری و آشکار ساختن المان های مورد نظر می باشد. به شرط آنکه نورپردازی به شیوه ای اصولی اجرا شود. نمای رومی کاملا از سنگ ساخته می شود و بهترین سنگ، تراورتن با رنگ روشن است. امروزه اغلب افراد با طراحی نمای رومی و نورپردازی آن تلاش می کنند تا جلوه ای لوکس به ساختمان بدهند. اما زمانی به این هدف می رسند که با اصول نورپردازی نمای ساختمان های رومی آشنا باشند.
انواع نورپردازی نمای ساختمان ها | نما رومی
انواع نورپردازی نمای ساختمان ها : نورپردازی نمای ساختمان های رومی بر اساس معماری آن انجام می شود. همان طور که می دانید نمای رومی الهام گرفته از معماری یونان و روم باستان است و می توان آن را یک طرح تقلیدی دانست. متاسفانه در کشور ایران شاهد اجرای بی رویه این نما هستیم. به نحوی که در سال های اخیر با ممنوعیت آن در برخی از شهرها مانند قم، اصفهان و تهران مواجه شده ایم. زیرا هیچ کدام از عناصر معماری ایرانی در آن وجود ندارد و به مرور زمان می تواند چهره شهر را تغییر دهد. نمای رومی کاملا از سنگ ساخته می شود و سنگ های رنگ روشن مانند تراورتن جلوه ای بسیار لوکس و زیبا به ساختمان می دهند. از اصول نورپردازی نمای ساختمان های رومی این است که عناصر مورد نظر را برجسته کنیم تا ویژگی های اصلی ساختمان نمایان شوند.
اگر نماهای رومی به شیوه ای صحیح نورپردازی شوند می توانند ظرافت های ساختمان را بهتر نمایش دهند. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان می دهد که ساختمان هایی با این ویژگی ها از فروش بالاتری برخوردار هستند. اگر قصد دارید نورپردازی ساختمان را به شرکت های معمار و متخصص بسپارید باید بدانید که ویژگی هایی همچون نوع ساختمان، ارتفاع آن، متریال بکار رفته در نما و … همگی بر کیفیت نورپردازی تاثیرگذار هستند. در حال حاضر شرکت رستا شریعت علاوه بر فعالیت در حوزه طراحی و نورپردازی نمای ساختمان های رومی ، در سایر زمینه ها از جمله طراحی باغ ویلا، بازسازی خانه های کوچک و ویلایی، بازسازی و دکوراسیون داخلی و .. نیز فعالیت می کند. اگر قصد دارید از قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل آگاهی پیدا کنید پیشنهاد می کنیم با مشاورین این مجموعه صحبت کنید.
اصول نورپردازی نمای رومی چیست ؟
مقدار روشنایی
میزان روشنایی نما و چگالی توان آن باید بر اساس مقررات شهرسازی باشد. در غیر این صورت اجازه اجرای نورپردازی صادر نمی شود. منابع نوری بکار رفته در نمای رومی باید از بازدهی بالا و مصرف کم برخوردار باشند. در حال حاضر لامپ های LED ، وال واشرها، لامپ های زمینی، پروژکتورهای LED و … ابزارهای مناسبی بدین منظور شناخته شده است. همچنین ریسه های خطی در نورپردازی نمای رومی محبوبیت زیادی دارند.
جلوگیری از آلودگی نوری
از اصول مهم در نورپردازی نمای رومی استفاده از ابزارها و منابع مناسب می باشد. نور نما نباید به قدری زیاد باشد که آلودگی نوری ایجاد کند و نباید آنقدر کم باشد که زیبایی ساختمان را زیر سوال ببرد. موقعیت نصب لامپ ها، زاویه تابش نور و .. همگی در این امر موثر هستند.
انتخاب رنگ مناسب
انتخاب رنگ نورپردازی بر اساس کاربری ساختمان انجام می شود. به طور مثال بهتر است ساختمان های مسکونی رنگ سفید یا زرد را انتخاب کنند و ساختمان های تجاری و اداری به سراغ رنگ هایی از جمله سبز، آبی، قرمز و … بروند. قطعا رنگ های تیز مانند قرمز برای ساختمان های مسکونی گزینه مناسبی به شمار نمی رود. اگر رنگ به درستی انتخاب شود تاثیر زیادی در جلب توجه شهروندان خواهد داشت.
توجه به شرایط اقلیمی
بهتر است نورپردازی نمای ساختمان های رومی بر اساس شرایط اقلیمی انجام شود. به طور مثال برخی از مناطق جغرافیایی مرطوب هستند و از بارش برف و باران زیادی برخوردار می باشند. در این اقلیم ها باید از لامپ های ضد آب استفاده کرد. خوشبختانه امروزه اغلب تجهیزات نورپردازی از کیفیت بالا ساخته می شوند و در برابر رطوبت مقاومت زیادی دارند.
سبک های مختلف در نورپردازی نمای رومی
تاکیدی یا منطقه ای
در نورپردازی تاکیدی صرفا آن مناطقی از نما روشن می شود که قصد برجسته کردن آن ها را داریم و ابزارهای نورپردازی در آن مناطق تعبیه می شوند. مهم ترین المان های مورد نظر در این سبک، روشن کردن پنجره ها، بالکن، ستون ها و … می باشد.
تزئینی
در این شیوه از نورپردازی نمای ساختمان های رومی از لامپ هایی استفاده می شود که صرفا برای زیباتر کردن نما بکار می روند. در بسیاری از مواقع ممکن است هیچ عملکرد خاصی نداشته باشند.
کانتور
هنگامی که بخواهیم فقط خطوط اصلی نما یا عناصر افقی را روشن کنیم از سبک کانتور استفاده می کنیم. این سبک درخشش و جذابیت بی نظیری به نما می دهد و هم اکنون طرفداران ویژه ای دارد. سبک کانتور را جزو سبک های مینیمال و مدرن تلقی می کنیم.
پویا
نورپردازی پویا با رنگ های مختلف و افکت های جذاب اجرا می شود. این افکت ها با فواصل زمانی اجرا می شوند و قابلیت حرکت دارند. توصیه می کنیم این سبک از نورپردازی را برای ساختمان های تفریحی و تجاری انتخاب کنید.
ابزارهای نورپردازی نمای ساختمان های رومی
نوارهای LED : نوارهای LED یا ریسه های LED راهکار مناسبی برای صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد. این ریسه ها به طور مخفی اجرا می شوند و می توانند خطوط نما را نمایش دهند. بهترین مکان برای تعبیه این ریسه ها، بالا و پایین پنجره ها می باشد.
پروژکتورهای LED : افرادی که تمایل دارند نمای ساختمان خیره کننده و جذاب باشد می توانند از پروژکتورها کمک بگیرند. این ادوات ضد آب هستند و از عمر طولانی برخوردارند. مصرف کم، بازدهی بالا از مهم ترین ویژگی های آن محسوب می شود.
چراغ توکار : اگر نگران مشکلاتی مانند سوختن لامپ ها به دلیل بارش برف و باران هستید می توانید از لامپ های توکار یا دلفی استفاده کنید. این لامپ ها علاوه بر مصرف کم و نور عالی، عمر زیادی دارند و بهتر است آن ها در قسمت پایینی یک عنصر مانند پنجره تعبیه کنید.
جت لایت : جت لایت ها جزو لامپ های LED محسوب می شوند که درون یک لنز تعبیه می شوند. این لنز کمک می کند تا نور با قدرت بیشتر و در مسافت های بالاتر انعکاس داده شود. میزان نور، خط تابش و رنگ آن قابل تنظیم است و به شکل روکار نصب می شوند. این لامپ ها قادرند تا فاصله 50 متری خود را روشن کنند.