در نورپردازی نمای ساختمان های ویلایی باید از ابزارهایی استفاده شود که علاوه بر بازدهی بالا، از مصرف برق کمی برخوردار باشند. امروزه صنعت و تجهیزات نورپردازی به قدری پیشرفت کرده اند که ما قادر هستیم با استفاده از کمترین ابزارها، جذاب ترین نما را برای هر ساختمان ایجاد کنیم. در این مطلب علاوه بر بررسی نورپردازی نمای ساختمان های ویلایی، آن را از زوایای مختلف مورد ارزیابی قرار می دهیم.
انواع نورپردازی نمای ساختمان ها
انواع نورپردازی نمای ساختمان ها : نورپردازی نمای ساختمان های ویلایی می تواند به سبک های مختلفی همچون کلاسیک، مدرن، رومی و … انجام شود. نوع نورپردازی ارتباط مستقیمی با معماری بنا دارد. به طور مثال اگر نما از نوع کلاسیک است نمی توان از نورپردازی مدرن برای آن استفاده کرد. در سال های گذشته ساختمان های ویلایی از نورپردازی استفاده نمی کردند و این موضوع بیشتر در ساختمان های مرتفع اداری و تجاری مشاهده می شد. اما امروزه تمام ساختمان ها از جمله ویلایی، برج، مسکونی و … نورپردازی می شوند و چهره جذابی برای شهر ایجاد می کنند. جالب است بدانید که اگر نورپردازی نمای ساختمان های ویلایی به شیوه ای اصولی انجام شود شکوه و عظمت زیادی برای آن ایجاد می کند و نظر بیننده را به خود جلب می کند.
اگر قصد فروش ملک را دارید و می خواهید تغییرات مثبتی در ظاهر آن ایجاد کنید توصیه می کنیم بازسازی و دکوراسیون داخلی، نورپردازی خارجی و … را به شرکت های معماری بسپارید. شرکت ” رستا شریعت ” به شما کمک می کند تا بازسازی خانه های کوچک و ویلایی را بر اساس سلیقه، بودجه و … انجام دهید و از نتیجه کار لذت ببرید. اگر تمایل دارید از قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل، نورپردازی نمای ساختمان و … مطلع شوید پیشنهاد ما ارتباط با کارشناسان مجموعه رستا شریعت می باشد.
تکنیک های نورپردازی نمای ساختمان های ویلایی
تکنیک نورافکنی
در تکنیک نور افکنی از پروژکتورها برای روشن کردن سطح وسیعی از نما استفاده می شود. معمولا پروژکتورها در مجاورت نما قرار می گیرند و جزو ادواتی محسوب می شوند که از بیرون قابل رویت هستند. بهتر است این تکنیک برای ساختمان های بزرگ و محیط های باز بکار گرفته شود. میزان مصرف انرژی در این روش بسیار کم و بازدهی آن بالاست. برخی از افراد تصور می کنند که تکنیک نور افکنی جزو تکنیک های بسیار ساده محسوب می شود. در حالی که این شیوه همانند سایر شیوه های نورپردازی به تخصص ویژه ای نیازمند است.
تکنیک وال واشینگ
نامی که برای این تکنیک انتخاب شده به دلیل تجهیزات بکار رفته در آن می باشد. تکنیک وال واشر برای ساختمان هایی که سطح صاف و ساده ای دارند مناسب است. در اجرای آن از لامپ های وال واشر که جزو چراغ های بسیار پرنور محسوب می شوند استفاده می شود. وال واشرها جزو محبوب ترین ابزارهای نورپردازی به شمار می روند که امروزه در اغلب ساختمان های مسکونی کاربرد دارند.
تکنیک خطی
همان طور که از نام این تکنیک پیداست لامپ ها به نحوی تعبیه می شوند که بعد از روشن شدن، نور را به صورت خط های عمودی پراکنده کنند. تکنیک خطی جزو شیوه های رایج در نورپردازی نمای ساختمان های ویلایی محسوب می شود و می تواند نور را به صورت عمودی انعکاس دهد. خطوط عمودی باعث می شوند که ساختمان مرتفع تر، شکوهمندتر و مجلل تر نمایش داده شود. علاوه بر ساختمان های ویلایی، مجتمع ها نیز از این روش برای نورپردازی استفاده می کنند.
تکنیک نقطه ای
هنگامی از تکنیک نقطه ای استفاده می کنیم که قصد داریم برخی از عناصر مانند ستون ها، قوس ها و … را برجسته کنیم. تجهیزات نورپردازی صرفا بر روی همین عناصر تعبیه می شوند. معمولا ساختمان هایی که از نمای کلاسیک یا رومی برخوردار هستند به سراغ تکنیک نقطه ای می روند تا شکوه و جلال ساختمان را بیشتر هویدا کنند.
نکات مهم در نورپردازی نمای ساختمان های ویلایی
نورپردازی ساختمان جزو پروسه های حساس به شمار می رود. زیرا نقش مهمی در زیبایی آن دارد. اگر این مرحله به درستی انجام نشود زیبایی نما آشکار نمی شود و در واقع تمام زحمات معمار برای طراحی و ساخت نمای زیبا هدر می رود. در ادامه به نکاتی اشاره می کنیم که در نورپردازی ساختمان های ویلایی اهمیت زیادی دارند.
انتخاب رنگ نور مناسب
بسیار مهم است رنگی انتخاب شود که با متریال بکار رفته در نمای ساختمان تطابق داشته باشد. به طور مثال نماهایی که از سنگ سفید یا کرم استفاده می کنند می توانند از نورهایی به رنگ مهتابی یا آفتابی بهره بگیرند. اگر نگاهی به سطح شهر بیندازید و ساختمان ها را مورد بررسی قرار دهید به خوبی می بینید که این رنگ ها کاربرد زیادی در نماسازی دارند. اما رنگ هایی مانند آبی، سبز، قرمز و … برای ساختمان های اداری و تجاری بکار می روند.
تنظیم میزان نور
در نورپردازی نمای ساختمان های ویلایی باید توجه ویژه ای به تنظیم نور شود. نور باید به نحوی تنظیم شود که تمام قسمت های نما را تحت پوشش خود درآورد. لازم به ذکر است که نور نباید به قدری باشد که چشم بیننده را آزرده کند. بهتر است این بخش را به متخصصین بسپارید.
تجهیزات توکار
معمولا تجهیزات روشنایی به شکل توکار نصب می شوند تا در معرض دید بیننده قرار نگیرند و زیبایی نما را تحت تاثیر قرار ندهند. با این وجود برخی از تجهیزات مانند پروژکتورها علی رغم نصب روکار، تاثیر منفی بر نما نمی گذارند و کاربرد مناسبی دارند. انتخاب هر کدام از تجهیزات نورپردازی به سلیقه کارفرما و سبک معماری ساختمان بستگی دارد.