در نورپردازی نمای ساختمان های کلاسیک باید به شیوه ای عمل کنیم که ماهیت ساختمان زیر سوال نرود و ویژگی های آن حفظ شود. معمولا در نماهای کلاسیک، ستون ها و قوس ها اهمیت زیادی پیدا می کنند و بیانگر سبک معماری هستند. پس باید به دنبال برجسته کردن این عناصر برویم. در این مطلب قصد داریم شما را با نحوه صحیح نورپردازی نمای ساختمان های کلاسیک آشنا کنیم.
ویژگی های نما کلاسیک چیست؟
قبل از آنکه به اصول نورپردازی نمای ساختمان های کلاسیک بپردازیم باید اشاره ای به تعریف نمای کلاسیک داشته باشیم. نمای کلاسیک ریشه در معماری یونان و روم باستان دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد آن را شبیه به نمای رومی می دانند. در واقع نمای رومی زیر مجموعه ای از نمای کلاسیک به شمار می رود که در سال های اخیر به محبوبیت زیادی دست پیدا کرده است. این محبوبیت به قدری زیاد شد که باعث تغییر چهره شهر شد و اجرای آن در برخی از کلان شهرهای ایران با محدودیت زیادی مواجه شده است. در نمای کلاسیک از عناصری مانند قوس ها، طاق ها، ستون ها و … استفاده می شود که جلوه ای تجملاتی به آن می بخشد. در نورپردازی نمای ساختمان های کلاسیک اجزای اصلی نما مورد هدف قرار می گیرند. بهترین متریال برای اجرای آن سنگ تراورتن، آجر و سنگ می باشد.
در نورپردازی این نما از نورهای مخفی استفاده می شود. در مطالب قبل شما را با انواع لامپ ها برای نورپردازی نما آشنا کردیم که شامل وال واشر، پروژکتورها، ریسه های LED ، لامپ های زمینی و … می باشد. معمولا ریسه های LED برای نورپردازی مخفی گزینه مناسبی به شمار می روند. زیرا به نحوی در نما تعبیه می شوند که از بیرون قابل رویت نیستند. اگر می خواهید نورپردازی نما را با بهترین کیفیت و متریال انجام دهید باید به سراغ متخصصین این رشته بروید. شرکت های معماری همچون شرکت ” رستا شریعت ” در زمینه طراحی نورپردازی، بازسازی و دکوراسیون داخلی، طراحی باغ ویلا، بازسازی خانه های کوچک و ویلایی و … فعالیت می کند و تاکنون با سازمان های مختلفی همکاری داشته است. برای اطلاع از قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل، قیمت نورپردازی نما و …. می توانید با کارشناسان این مجموعه مشورت کنید.
مزایای نورپردازی به سبک کلاسیک
همه ما می دانیم که هدف از نورپردازی ساختمان، ایجاد روشنایی در شب است. زیرا ساختمان هایی که نورپردازی نمی شوند در شب قابل رویت نیستند. در سال های گذشته که هنوز معماری نما در ایران رونق پیدا نکرده بود، نورپردازی صرفا برای ساختمان های اداری یا تجاری انجام می شد. اما امروزه تقریبا تمام ساختمان ها دارای نورپردازی هستند و به زیبایی چهره شهر نیز کمک کرده اند.
معمولا ساختمان هایی که دارای نورپردازی هستند بیشتر توجه مشتریان را به خود جلب می کنند و امکان فروش سریع تر آن ها وجود دارد. پس نورپردازی نمای ساختمان های کلاسیک به ارزش بنا می افزاید و شما می توانید آن را با قیمت بالاتری به فروش برسانید.
نحوه نورپردازی نمای کلاسیک
طراحی نورپردازی نمای کلاسیک توسط شرکت های معماری انجام می شود اما اجرای آن بر عهده راپل کاران است. راپل کاران افرادی هستند که در ارتفاع کار می کنند و در این زمینه از مهارت و تخصص ویژه ای برخوردارند. ابزار کار آن ها طناب، هارنس و … است و می توانند ابزارهای نورپردازی را در ارتفاع زیاد نصب و تعبیه کنند. معمولا انتخاب ادوات نورپردازی بر اساس نوع متریال ساختمان انجام می شود. پس از آنکه این ادوات در جای خود مستقر شدند تست نور بر روی آن ها انجام می شود.
در سال های گذشته از داربست برای اجرای نورپردازی استفاده می شد. این امر هزینه های زیادی در برداشت و زمان زیادی به خود اختصاص می داد. اما امروزه در اغلب پروژه ها از راپل کاران کمک گرفته می شود که علاوه بر صرفه جویی در هزینه و زمان، فضای کمتری اشغال می کند و هیچ نوع ترافیکی بر اثر احداث داربست به وجود نمی آورد.
نکات مهم در نورپردازی نمای کلاسیک !
امروزه نورپردازی نمای ساختمان های کلاسیک به عنوان یک نورپردازی لوکس و امروزی در نظر گرفته می شود که قادر است عناصر مهم نما را برجسته سازی کند. نورپردازی باید به شکلی صحیح اجرا شود تا ظاهر یکنواخت و خسته کننده برای بیننده ایجاد نکند. در نورپردازی باید میزان و شدت نور را تعیین کنیم. قطعا نور نباید به حدی قوی باشد که چشم بیننده را اذیت کند و نباید آن قدر ملایم باشد که هیچ تاثیری بر جذابیت ساختمان نداشته باشد.
رنگ نورپردازی نکته مهم دیگری است که باید به آن توجه کرد. در حال حاضر از رنگ هایی مانند مهتابی و آفتابی استفاده می شود که هر کدام از آن ها جلوه ای منحصر به فرد ایجاد می کند. این رنگ ها برای نورپردازی ساختمان های مسکونی می باشد و برای ساختمان های اداری و تجاری از رنگ هایی مانند سبز، آبی و قرمز استفاده می شود.
بهتر است برای نورپردازی نمای ساختمان های کلاسیک به سراغ ابزارهایی بروید که ضد آب باشند و از نظر مصرف انرژی در جایگاه خوبی قرار داشته باشند. در اغلب مواقع لامپ های نورپردازی در بیرون از ساختمان تعبیه می شوند و در معرض هوای آزاد قرار دارند. اگر از کیفیت مناسبی برخوردار نباشند احتمال سوختگی بر اثر بارش باران، پوسیدگی بر اثر تابش نور خورشید و … در آن ها وجود دارد. خوشبختانه امروزه اغلب برندها محصولات باکیفیتی تولید می کنند و می توان مدت زمان طولانی از آن ها استفاده کرد.