طراحی نورپردازی ساختمان
آشنایی با طراحی نورپردازی ساختمان
یکی از مهم ترین عوامل در ایجاد جذابیت بنا، نمای بیرونی آن به شمار می رود. رعایت اصول مهم در طراحی نمای خارجی ساختمان، سبب می شود تا نمای کلی ساحتمان را بیشتر و جذاب تر نموده و بنا را قابل دیدتر می سازد. در طراحی باغ ویلا ، بازسازی خانه های کوچک ، بازسازی و دکوراسیون داخلی طول روز به دلیل وجود نور کافی، ساختمان ها به راحتی قابل دید هستند و نمای ساختمان به خوبی دید می شود، در حالی که در شب نمای ساختمان را می توان با نورپردازی متمایز و برجسته نمود و به زیبایی ساختمان افزود. اغلب نورپردازی به طور کل به دو شکل نورپردازی نما و بیرونی ساختمان و نورپردازی داخلی ساختمان تقسیم می شود. بر خلاف محیط داخلی که دیوار و سقف به خوبی نورپردازی می شود، نمای خارجی بنا باید به وسیله المان های روشنایی زیباتر و قابل دیدتر شود. در بخش آشنایی با طراحی نورپردازی ساختمان باید بر روی ستون ها و اشکال معماری کار کرد زیرا با برجسته نمودن این بخش ها این بخش ها معماری بنا زیباتر و شکیل تر دیده می شود. در طراحی نورپردازی ساختمان نکته مهم تعیین این نکته است که می خواهید تمام فضای خارجی ساختمان نورپردازی شود یا هدف و قصد شما برجسته کردن بخشی از نما و متمایز کردن آن از سایر قسمتهای ساختمان است.
در طراحی نورپردازی ساختمان، باید به صورت هدفمند عمل نمود. در ارائه خدمات این بخش بهتر است از متخصصان این حوزه استفاده نمایید. به منظور هدفمند کردن این امر، باید به نحوی عمل نمود که زیبایی بنا بیشتر شده و هماهنگی نور با متریال به کار رفته در نظر گرفته شود. بعلاوه در طراحی نمای خارجی باید به جنبه های معماری بنا نیز توجه ویژه ای داشت تا هماهنگی جذابی در محیط ایجاد شود.
معرفی انواع چراغ های ساختمان
در طراحی نورپردازی ساختمان از انواع چراغ ها می توان بهره مند شد که این چراغ ها شامل پروژکتور ال ای دی، پروژکتور وال واشر LE، چراغ دیواری، چراغ های دکوراتیو، ریسه ال ای دی و چراغ لنزدار است که سیار زیبایی خاصی به بنا می بخشد.
نورپردازی نمای بیرونی ساختمان
در طراحی نورپردازی ساختمان باید به نکات زیر توجه نمود تا زیبای دوچندانی به نما ارائه شود.
شدت و رنگ نور
از مهم ترین نکات در نورپردازی نمای خارجی بنا، توجه به نوع رنگ نورپردازی و میزان و شدت نور است. این دو عامل باید زیبا، مناسب و چشم گیر باشد و هماهنگی کامل با بنا داشته باشد. نورپردازی نباید برای چشم افراد آزاردهنده باشد. استفاده از رنگ های زرد آفتابی و آبی و سفید به دلیل ملایم بودنشان جلوه ای زیبا به نمای ساختمان میدهند.
نحوه قرارگیری منبع نور
قرارگیری منبع نور در روی بنا از دیگر نکات مهم به شمار می رود که بسیار مهم است. در بسیاری از موارد پنهان کردن منبع نور مناسب ترین گزینه است چرا که ظاهر بنا را حفظ می کند.
هماهنگی متریال با نور
نورپردازی نمای خارجی ساختمان باید با متریال و مصالح به کار برده شده در ساختمان هماهنگ باشد.
برجسته کردن عناصر نمای خارجی
گاهی برای نورپردازی بنا نیاز است تا بخشهایی از ساختمان مانند ستون ها، مجسمه ها ومانند اینها برجسته نشان داده شود به همین منظور نور را بر روی این جزئیات پخش می کنیم.
فاصله قرار گرفتن تجهیزات نور پردازی
در رعایت اصول مهم در طراحی نمای خارجی ساختمان باید به فاصله مناسب برای قرار گرفتن تجهیزات نورپردازی توجه شود.
روشهای مختلف نورپردازی
در نورپردازی روش های مختلفی وجود دارد که می توان به موارد زیر اشاره نمود
نورپردازی خشن
یکی از روشهای طراحی نورپردازی ساختمان، روش خشن است که برای نمایش جزئیات ریز بنا استفاده می شود که ایده ال ترین نوع نورپردازی است. با این روش نمیتوان سطح گسترده و زیادی از نمای ساختمان را نمایش داد و برجسته نمود.
نورپردازی از داخل و خارج
در نورپردازی داخل و خارج پنجره ها، تراس و سایر عناصر بنا نورپردازی می شود که دید زیبایی را برای افراد به وجود می آورد و توجه همگان را به خود جلب می کند.
نورپردازی تاکیدی یا منطقهای
در طراحی نورپردازی ساختمان به روش تاکیدی بخش های مهم از بنا مانند ستون ها برجسته دیده می شود که همین امر به زیبایی بنا کمک می کند.
در پایان
برای آشنایی با طراحی نورپردازی ساختمان، بهتر است به شرکت های ارائه دهنده این خدمات مراجعه نمایید تا با زیباترین طرح ها و الگوها در زمینه نورپردازی آشنا شوید.قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل را در سایت ها می توان مطلع شد و با استفاده از متخصصان این امر، می توان نتیجه بهتری را در طراحی نمای خارجی بدست آورد.