اطلاعات تماس

سبک ویکتوریایی
فهرست مطالب

ارائه خدمات طراحی باغ ویلا ، بازسازی و دکوراسیون داخلی

سبک ویکتوریایی از انواع سبک های طراحی داخلی به شمار می رود که می توان آن را جزو دکوراسیون های تجملی با ریزه کاری های فراوان دانست. در این سبک توجه زیادی به تعادل، هماهنگی و زیبایی می شود که احساساتی همچون عواطف، عشق و عرفان را به بیننده القا می کند. در واقع می توان گفت که سبک ویکتوریایی تلفیقی از سبک های آسیایی، خاورمیانه و اروپایی است. در این مطلب قصد داریم به بررسی این سبک زیبا و ارائه ای از تاریخچه آن بپردازیم.

سبک ویکتوریایی

تاریخچه سبک ویکتوریایی

اگر به دنبال اجرای یک سبک باشکوه و گران قیمت در منزل خود هستید سبک ویکتوریایی گزینه مناسبی به شمار می رود. از مهم ترین ویژگی های سبک ویکتوریایی استفاده از ریزه کاری های زیاد، تزئینات فراوان، پرده های مخملی، چوب های گران قیمت و … است. این سبک برگرفته از سبک گوتیک است که آن را به وفور در کلیساها و قصرهای تاریخی می بینیم. تفاوت سبک گوتیک و ویکتوریایی، رنگ های بکار رفته در آن هاست. اگر بخواهیم اشاره ای به تاریخچه این سبک باشکوه داشته باشیم باید به سال های 1837 الی 1901 برگردیم. این شیوه از طراحی دکوراسیون از بریتانیا سر برآورد و تحت تاثیر سبک های آسیایی و خاورمیانه بود. قطعا خلاقیت و پیشرفت تکنولوژی تاثیر زیادی در تغییر این سبک داشته اما همچنان می توان گفت که نوستالژی از خصوصیات اصلی اوست.

عناصر مهم در دکوراسیون ویکتوریایی

همان طور که متوجه شدید جزئیات، تزئینات و ظرافت کاری های فراوان، از ویژگی های سبک ویکتوریایی به شمار می رود. در دوره ای که دکوراسیون ویکتوریایی مد شده بود، زیبایی مهم تر از عملکرد بود. به همین دلیل مبلمان ویکتوریایی سرشار از حکاکی های پیچیده، تصاویر طبیعی، منحنی ها و … می باشد. این ویژگی در کوسن ها، پشت مبلمان، پایه های مبل و صندلی  و… نیز مشاهده می شود. همچنین روکش مبلمان نیز از متریال مرغوب، بافت مخمل، منگوله و تزئینات برخوردار هستند.

هنرمندانی که در عصر ویکتوریایی زندگی می کردند اعتقاد زیادی به بزرگ بودن اندازه اجسام می دادند. زیرا فکر می کردند که هر چه اشیا بزرگ تر باشند توجهات بیشتری را به خود جلب می کنند. اغلب خانه هایی که با این سبک دیزاین می شدند بزرگ و دو طبقه بودند و از عناصری مانند پنجره های بزرگ، مصالح ساختمانی متنوع و اشکال گوناگون بهره می برند. تمام خانه ها از بام هایی با شیب تند برخوردار بودند که این ویژگی از خصوصیات خانه های ویکتوریایی بود.

مشهورترین آثار سبک ویکتوریایی که تا امروز بر جای مانده اند شامل کاخ وست مینستر، خانه سرخ و رویال آلبرت هال است. هر کدام از این بناها دارای تاریخچه متفاوتی است. به طور مثال کاخ وست مینستر که در سال 1834 میلادی در یک آتش سوزی از بین رفت به طور مجدد بازسازی شد و شکوه خود را یافت. خانه سرخ در سال 1859 بدست فردی به نام فیلیپ وب ساخته شد و رویال آلبرت هال نیز که در سال 1871 توسط ملکه ویکتوریا افتتاح شد مکانی برای قراردادن 2900 صندلی به منظور اجرای کنسرت می باشد.

 

سبک ویکتوریایی

 

ویژگی های دکوراسیون ویکتوریایی

مبلمان

مبلمانی که در دیزاین ویکتوریایی مورد استفاده قرار می گیرند از ابعاد بزرگی برخوردارند و انحنای اغراق آمیزی دارند. این مبلمان علی رغم بزرگ بودن، از ظرافت کاری های فراوانی بهره گرفته اند. به طور مثال بر روی بخش چوبی مبلمان شاهد حکاکی ها و کنده کاری های فراوان هستیم که زیبایی آن ها به چشم می آید. از دیگر عناصر موجود در این سبک می توان به مجسمه های نیم تنه، پارچه های طرح دار و شیشه های رنگی نیز اشاره کرد.

الگوها

کسانی که در زمینه طراحی دکوراسیون و معماری داخلی کار می کنند به خوبی می دانند که منظور از الگو همان پترن است. هنگامی که با پارچه های گلدار و طرح های متنوع آن ها مواجه می شویم اصطلاحا می گوییم که پارچه ها دارای پترن یا زمینه هستند. زمینه ها می توانند در بخش های مختلف سبک ویکتوریایی مورد استفاده قرار گیرند.

پرده‌‌‌ها

جالب است بدانید که در عصر ویکتوریایی، نور آفتاب را برای سلامتی انسان مضر می دانستند. به همین دلیل از پرده های ضخیم و تیره رنگ برای جلوگیری از عبور نور خورشید استفاده می کردند. اگر قصد دارید این سبک زیبا را در منزل خود اجرا کنید و علاقه ای به نور طبیعی خورشید هم ندارید می توانید پرده های ضخیم و قهوه ای رنگ را انتخاب کنید.

فرش ها

همان طور که در ابتدای مطلب ذکر شد دکوراسیون ویکتوریایی تلفیقی از سبک های آسیایی، خاورمیانه و اروپایی است. پس جای تعجب نیست که فرش های شرقی و ایرانی را در بخش های مختلف خانه مشاهده گر باشیم. بخش هایی از جمله اتاق پذیرایی و نشمین، اتاق خواب و … با این فرش های باارزش زینت داده می شوند.

پوشش کف، دیوار و سقف

در سبک های اشرافی همچون دکوراسیون ویکتوریایی، هیچ فضایی نباید بلااستفاده بماند. سقف ها از گچبری و دیوارها از کاغذدیواری های منقش بهره مند هستند. در برخی از مواقع تیره بودن دیوارها و استفاده از فریم های طلایی رنگ بر روی آن ها باعث افزایش جذابیت و شکوه این سبک می شود. اگر می خواهید از کفپوش برای کف خانه استفاده کنید پیشنهاد ما کفپوش های تیره رنگ مانند قهوه ای است.

تفکیک فضا در سبک ویکتوریایی چگونه است؟

در سبک هایی همچون ویکتوریایی، تمام بخش ها از جمله فضاهای خصوصی و عمومی به طور کامل از یکدیگر منفک می شوند. این موضوع بر خلاف خانه های امروزی است. معمولا هنگامی که پلان خانه باز باشد تفکیکی میان اتاق پذیرایی و آشپزخانه قائل نیستیم. اما در دیزاین ویکتوریایی، فضاها به یکدیگر دید ندارند.

Rate this post

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *