اطلاعات تماس

انواع شومینه
فهرست مطالب

ارائه خدمات طراحی باغ ویلا ، بازسازی و دکوراسیون داخلی

در مقاله شومینه و انواع آن در طراحی داخلی منازل، شما را با انواع شومینه از لحاظ تکنولوژی، کارایی و سیستم حرارتی مانند شومینه های هیزمی (چوبی)، برقی، الکلی و … آشنا کردیم. در ادامه قصد داریم به طراحی داخلی و دکوراسیون انواع شومینه از نظر شکا ظاهری و روش نصب اشاره کنیم.

پس از انتخاب نوع سوخت مناسب برای شومینه متناسب با نیازها و اولویت‌ها، نوبت به انتخاب گزینه مناسب نصب شومینه با توجه به ظاهر آن می‌رسد. ظاهر شومینه (fireplace) به عنوان یک عنصر تاثیرگذار در دکوراسیون و معماری داخلی ساختمان های مسکونی، در انتخاب نوع شومینه نیز اهمیت بسیار زیادی دارد و می‌تواند یکی از معیارهای طبقه بندی انواع شومینه باشد. از طرفی باید به این نکته توجه کرد که تمامی گزینه‌های نصب با تمام انواع سوخت شومینه ها سازگار نیستند، برای مثال شومینه چوب سوز برای نصب بر روی دیوار، بزرگ است. بنابراین پس از انتخاب نوع سوخت، هر دو عامل شکل و نحوه اجرا در انتخاب نوع مناسب از انواع شومینه ها دارای اهمیت هستند. انواع شومینه از نظر شکل ظاهر و نحوه اجرا عبارتند از:

  • شومینه سنتی
  • شومینه ایستاده
  • شومینه دیواری
  • شومینه توکار
  • شومینه رومیزی
  • شومینه معلق
  • شومینه دوطرفه
  • شومینه محفظه شیشه ای
  • کوره چوب سوز
  • شومینه طاقچه دار
  • شومینه تلویزیونی

شومینه سنتی

شومینه سنتی با کوره فولادی از سنگ یا آجر ساخته شده است و از سوخت چوب و برای تهویه از یک دودکش استفاده می‌کند. به طور معمول شومینه سنتی در داخل فضایی که از ابتدا در معماری داخلی برای آن در نظر گرفته شده است نصب می‌شود. شومینه سنتی گران‌ترین گزینه برای نصب است.

شومینه ایستاده

شومینه های مستقل ایستاده یکی از انواع شومینه ها هستند که از نظر ظاهری مشابه با شومینه های سنتی ساخته شده‌اند و دارای یک طاقچه نیز می‌باشند. بسته به نوع سوخت مورد استفاده، نحوه نصب این نوع از شومینه هنگام طراحی داخلی ساختمان متفاوت است. شومینه ایستاده می‌تواند به شکل کاملا آزاد و یا متصل به دیوار و یا سقف (برای تهویه) بکار رود. محل قرار گیری شومینه های ایستاده آزاد می‌تواند بسته به خواست و نیاز کارفرما تغییر داده شوند.

رستادیزاین در بازسازی خانه های کوچک ، به ارائه ، قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل ،  بازسازی و دکوراسیون داخلی و طراحی باغ ویلا بسیار به صرفه اقدام کرده و با مهندسین متخصص می توانند به شما در ارائه انواع طراحی ساختمان کمک نمایند.

 
انواع شومینه

شومینه دیواری

انواع شومینه دیواری امکان نصب داخل یا روی دیوار و تأمین هر سه نیاز گرمادهی، زیباسازی فضا و استفاده بهتر از آن را دارند. بنابراین برای خانه ها و آپارتمان های کوچک گزینه مناسبی از انواع شومینه ها برای نصب هستند. شومینه های دیواری از چدن یا فولاد ساخته شده‌اند و نمونه‌های نصب شده آنها بر روی دیوار می‌توانند بسته به نیاز از اتاقی به اتاق دیگر منتقل شوند. شومینه های دیواری در شکل‌ها، سبک‌ها و اندازه‌های متفاوتی بکار می‌روند. این ویژگی باعث می‌شود در بسیاری از موارد، آنها را به عنوان نقطه کانونی برای ایجاد یک کانون جذاب در اتاق هنگام طراحی پلان ساختمان مسکونی استفاده کنند.

شومینه های نصب شده در دیوار، بسته به سوخت مورد استفاده به دو نوع تقسیم می‌شوند؛ متصل به دودکش و غیرمتصل. شومینه های دیواری که دارای محفظه باز آتش و دودکش هستند به دلیل بهبود بهره‌وری سوخت و خروج کمتر گرما و ایجاد یک شومینه کانونی، از محبوبیت بیشتری برخوردارند.

انواع شومینه

شومینه توکار

در شومینه توکار، یک شومینه جدید در داخل شومینه سنتی از پیش ساخته شده قرار می‌گیرد و موجب بهره برداری بیشتر و ارتقای آن می‌شود. هنگام اجرای معماری داخلی ساختمان با به کار بردن شومینه برقی، گازی، ژل سوز و یا الکلی در داخل شومینه چوبی سنتی که دارای دهانه بازتری است می‌توان یک شومینه چوبی با نیاز به نگهداری زیاد را به یک شومینه کم مصرف با نگهداری کم تبدیل کرد. در واقع شومینه توکار، تلفیقی از شومینه سبک سنتی و مدرن است.

انواع شومینه

شومینه رومیزی

شومینه های رومیزی، شومینه های بسیار سبکی هستند که در اندازه‌های متفاوت و تنظیمات مختلف به کار می‌روند. این نوع از شومینه ها به خصوص مدل‌های کوچکتر آن، به راحتی قابل حمل و انتقال هستند. بنابراین هنگامی که به هر دلیلی نیاز به جابجایی آنها و یا قرار دادن شومینه در اتاق دیگری باشد، می‌توان به آسانی این کار را انجام داد. بیشترین دلیل استفاده از شومینه رومیزی در پروژه‌های طراحی داخلی ایجاد یک نقطه کانونی چشم نواز در حین گرم کردن فضای اطراف است. برای شومینه رومیزی بیشتر از سوخت اتانولی استفاده می‌شود.

انواع شومینه

شومینه معلق

شومینه معلق از انواع شومینه مدرن است که با اتصال به سقف، طبقه و یا دیوار، بدون اینکه جلوی دید را بگیرد اتاق را گرم می‌کند و در هر قسمتی قابل نصب است. شومینه معلق یا شومینه آویزان بیشتر با پوشش فولادی و به شکل گرد به کار می‌رود و فضای کمی را اشغال می‌کند. این نوع از شومینه ها به دلیل غیرمنتظره بودن آنها بسیار چشم نواز و آرامش بخش هستند.

انواع شومینه

شومینه دو طرفه

شومینه دو طرفه یا شومینه دو وجهی نیز از انواع های شومینه ی مدرن است که باعث می‌شود دو اتاق و یا دو وجه مختلف از یک اتاق بتوانند همزمان گرم شوند. در این حالت شومینه فضایی جداگانه به عنوان بخش دکوراتیو و گرمایی اشغال نمی‌کند و در عین جدا کردن دو فضا باعث زیبایی و ایجاد گرمایش می‌شود.

انواع شومینه

شومینه شیشه ای

این نوع از شومینه به جای درباز بودن، با شیشه محصور می‌باشد. شومینه شیشه ای دارای یک پنل شیشه ای است که باعث زیبایی بیشتر فضا و لذت برن افراد از تماشای آن می‌شود. در شومینه شیشه ای محصور، گرمای کمتری از طریق دودکش به بیرون می‌رود و این امر موجب گرمتر شدن محیط داخل می‌شود.

انواع شومینه

کوره چوب سوز

اگرچه کوره چوب سوز یا همان منقل آتش داخل سالنی از نظر فنی شومینه محسوب نمی‌شود اما جایگزینی مناسبی برای سوختن چوب بدون نیاز به شومینه برای گرم کردن محیط است، با این وجود به یک لوله برای خارج کردن دود از طریق دودکش نیاز خواهد بود.

انواع شومینه

شومینه طاقچه دار

طاقچه شومینه یک چارچوب تزئینی است که اغلب در اطراف آن قرار می‌گیرد. با وجود اینکه یک شومینه لزومی به داشتن طاقچه ندارد اما در طراحی داخلی و دکوراسیون ساختمان های مسکونی برای شومینه های ایستاده و همچنین شومینه های دیواری اغلب از طاقچه استفاده می‌کنند. شومینه های دارای طاقچه، نوعی شبیه سازی شومینه های هیزمی می‌باشند اما مانند شومینه های هیزمی الزامی به داشتند تهویه و یا دودکش ندارند. طاقچه شومینه علاوه بر اینکه می‌تواند برای دکوراسیون و قرارگیری وسایل تزئینی به کار رود، ترکیبی از ظرافت شومینه مدرن و شومینه سنتی را نیز ارائه می‌دهد.

انواع شومینه

شومینه تلویزیونی

میز پایه و یا دیوار بعضی از تلویزیون ها با شومینه برقی مجهز شده‌اند که آن‌ها را شومینه تلویزیونی می‌نامند. اجرای این نوع از طراحی داخلی، موجب ترکیب دو بخش مهم از وسایل به کار رفته در داخل ساختمان می‌گردد. این ایده طراحی زمانی کامل است که گرما و سرگرمی با هم رقابت نکنند.

انواع شومینه
Rate this post

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *