اطلاعات تماس

نورپردازی نمای ساختمان

[ طراح و مجری پروژه‌ های معماری ]

نورپردازی نما

تاثیر نورپردازی در نمای ساختمان چیست؟

امروزه یکی موارد مهم و جالب برای تمامی ساختمان‌ها و حتی برای طراحی باغ ویلا داشتن نمای جذاب و زیبا است. که در عین حال می‌تواند حال و هوای دیگری را به شهر ببخشد. بطور کلی در نظر گرفتن عملکرد کلی ساختمان همیشه باید هوشمندانه باشد و نمای ساختمان اولین و اصلی‌ترین مورد در ارتباط و جلب دیگران خواهد بود. باتوجه به اینکه در روز به دلیل وجود خورشید، نماها به خوبی دیده خواهد شد اما در شب به دلیل تاریکی عملا به خوبی قابل مشاهده نیست. در همین راستا برای حل این مشکل متخصصان با بکاری گیری از نورپردازی در نما باعث شده که جلوه خاصی را با ساختمان اهدا کند. این کار تاثیر زیادی در جذابیت و جلب افرارد به دید یک ساختمان را دارد. برای ساختمان های مسکونی، حتی زمانیکه بازسازی و دکوراسیون داخلی یک ساختمان بررسی شود، قسمت نورپردازی معماری آن اصلی مورد بحساب می‌آید و باید در تعادل با محیط اطراف خود تکمیل شود. تا فضای گرم و صمیمی را ایجاد کند. برای نورپردازی نما می‌توان از سایه‌ها و رنگ‌های روشن استفاده کرد، که تضاد بین عمودی و افقی ایجاد کرد که مردم را تشویق به ایمن بودن و صرف زمان بیشتر برای کاوش کند. جدا از عملکرد ساختمان، نورپردازی برای یک ساختمان باید در نواحی مختلفی مانند ورودی ها، مسیرهای متصل، مناظر اطراف مورد توجه قرار گیرد.
با ما همراه باشید تا در این مقاله بیشتر به اهمیت نورپردازی و کاربردهای آن بپردازیم.

نورپردازی نما چیست؟

زیبای نمای یک ساختمان به نورپردازی آن بستگی دارد و از نظر معماری، آنها یکی از مهمترین عناصر طراحی بیرونی هستند زیرا تا حد زیادی احساس کلی سازه را تعیین می‌کنند. علاوه بر این، آنها از نظر عبور نور، عملکرد صوتی و بهره وری انرژی یک ساختمان نقش مهمی دارند. نماها بر دستیابی به زیبایی شناسی برتر تأثیر می گذارند و اینجاست که نورپردازی نما وارد عمل می شود. این کار می تواند یک ساختمان خسته کننده را به یک چشم نواز واقعی تبدیل کند.  شاید خانه‌های کوچک از نمای زیاد جالبی برخوردار نباشند با این وجود در زمان بازسازی خانه های کوچک می‌توانید این مورد را در نظر بگیرید و نمای کلی آن تغییر دهد. زیرا معماری را برجسته می کند و بر ویژگی های کلیدی ساختمان تأکید می کند.  به گفته کارشناسان، ساختمان‌های با نورپردازی زیبا برجسته می شوند و محیط اطراف را نیز زیباتر می کنند. با انجام این کار اولین تصور عالی از ساختمان ایجاد می کند که به طور کلی توجه کارمندان و مشتریان را جذب می کند. 

اهمیت نورپردازی نما چیست؟

نورپردازی نما در هر طراحی ساختمانی بسیار مهم است زیرا به ایجاد حس هنری کمک می کند، توزیع نور برابر را تضمین می کند و تصور کلی را ایجاد می کند.
این به این دلیل است که این چراغ ها یک احساس کلی بهینه ایجاد می کنند. علاوه بر این بسیاری از محصولات نورپردازی موجود در بازار می توانند به ایجاد طرح‌های نمای عالی، به ویژه برای جاذبه‌های گردشگری کمک کنند. بسیاری از کشورها با پیشینه معماری غنی این ایده‌های نورپردازی نما را برای جذاب‌تر کردن مکان‌های دیدنی خود به کار می‌برند. کشو‌های زیادی وجود دارند که به دلیل طراحی نورپردازی ساختمان خود مشهور هستند. به عنوان مثال، پاریس بیش از 296 چراغ روشن دارد و به آن  شهر نورها می‌گویند. برای هزینه‌ها این کار باید با متخصصانی که قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل را در دست دارند سؤال کنید.

چگونه نمای ساختمان را روشن کنیم؟

ایجاد طراحی کامل نورپردازی نما مستلزم در نظر گرفتن چندین عامل است که یادگیری نحوه نورپردازی یک مجموعه نما را میسر می سازد. استفاده از بهترین شیوه ها برای صرفه جویی در منابع و دریافت بهترین جلوه های نوری در پروژه‌ها، ضروری است. ساختار معماری می تواند سبک ها و تغییرات مختلفی داشته باشد و دانستن بهترین نورها بسیار مهم است. طراحان می توانند برخی از تکنیک های نورپردازی نما را هنگام طراحی نمای بیرونی ساختمان انتخاب کنند.
در اینجا چندین نوع نورپردازی را توضیح خواهیم داد.

گزینه های رایج برای نورپردازی نما

متخصصان می‌توانند طرح‌ها و تکنیک‌های مختلفی را برای ایجاد چراغ‌های نمای عالی به کار ببرند، اما دانستن گزینه‌های مناسب وسایل نیز ضروری است. در اینجا برخی از انواع نورپردازی نمای ساختمان‌ها و متداول‌ترین انتخاب‌های نور نما که باید در نظر گرفته شود، توضیح داده شده است.

1-چراغ های دیواری

چراغ های دیواری به دلیل گزینه‌های طراحی ساده‌ای که دارند محبوبیت بیشتری کسب کرده‌اند. این نورها می‌توانند به تأثیر سایه نور روی سطح نما کمک کنند.ترکیب جهت‌های مختلف نور می تواند به ایجاد یک نتیجه جمعی بهتر بسته به طراحی ساختمان کمک کند. به عنوان مثال، یک ساختمان با یک طبقه با نور تک دیواری، کاملاً روشن می شود و تأسیسات چند طبقه به چراغ‌های دیواری رو به پایین و بالا نیاز دارند.

برای مشاهده انواع لامپ جهت استفاده در نورپردازی نمای بیرونی ساختمان میتوانید وارد این لینک شوید.

2-چراغ های درون زمینی

برخی از ساختمان‌ها نیاز به نور از پایه تا بالا دارند، بنابراین طراحان به چراغ‌های داخل زمین نیاز دارند . این چراغ‌ها به دلیل شدت نور بیشتر می توانند منطقه بزرگی را پوشش دهند، اما تنظیم زاویه نور مناسب نقش مهمی در نتیجه این پروژه‌های نورپردازی نما دارد. دراین روش یک چراغ با قدرت بالا یا چندین چراغ کوچکتر را برای ایجاد همان جلوه نصب کنند. بستگی به این دارد که شخص بخواهد طرح نهایی را چگونه ببیند.

3-چراغ‌های سقفی

چراغ‌های سقفی شامل لامپ هایی هستند که برای دسترسی سریع، نتایج بافت بهتر و نگهداری آسان در سقف قرار می گیرند. آنها یک اثر نور رو به پایین را تشکیل می دهند که معماری ساده را ایجاد می کند. این نورها در شب بهترین هستند زیرا وقتی از فاصله دور دیده شوند می توانند طرح‌های متقارن ایجاد کنند. بطور کلی می‌توان این چراغ‌های سقفی را تقریباً به هر شکلی ثابت کنید و معماری کاملی را در اطراف آنها ایجاد کنید.

شما میتوانید روش‌های مختلف نورپردازی نمای خارجی ساختمان را در این صفحه مشاده کنید.

 

به مشاوره تخصصی نیاز دارید؟

5/5 - (1 امتیاز)